Blog,  Felicitatie,  Kaarten,  Verjaardag

Slingers en ballonnen= Feestje

Nog een kaart gemaakt voor The Collection 75 van Marianne Design. De opdracht was om ook het varkentje van byMarleen met de nieuwe producten van Karin Joan te combineren. Klik op continue reading om te zien wat ik heb gebruikt voor deze kaart en welke werkwijze ik heb toegepast. 

Materialen gebruikt:

Stans- en embosapparaat, 

Stempel / stans set: ‘Feestje’ KJ1728, ‘Er is er één jarig’ KJ1729

Inkt : Versafine onyx black

Lijm: roller/ multi medium matte

Misti

Schaar

Strathmore Bristol smooth cardstock

Vouwbeen

Waterverf Pastel DreamsE

Collectables: Giftwrapping ‘Bird’s & Heart’ Col1443

Stempel / stans set : ‘Geniet Joepie’ KJ1701, ‘Jij’ KJ1726

Stencil PS8027 Piggy bank by Marleen 

Cardstock Sparkle pixie dust, Roze cardstock

Meetlat

Stempel / stans set : ‘Geniet Joepie’ KJ1701 

Stencil PS8027 Piggy bank by Marleen 

Cardstock Sparkle pixie dust, Roze cardstock 

Foam

Glossy AccentWiebeloog

Werkwijze:

Bewerk Bristol smooth cardstock met waterverf en laat het drogen. Trek de vorm van het varkentje (PS8027) over op een groot stuk cardstock, gebruik hiervoor de buitenste lijnen. Leg de stencil van het varkentje op onderzijde van het papier (ruimte boven is nodig om de kaart dubbel te vouwen). Maak na het overtrekken een vouw/ril lijn, waarbij de oren en staart elkaar raken. Vouw het karton dubbel op de vouw/ ril lijn en knip voorzichtig langs de buitenste rand. Zo onstaat er een dubbel gevouwen kaart. Trek nogmaals de vorm van het varkentje over op het, met waterverf voorbewerkte, cardstock en gebruik hiervoor de binnenste lijnen en knip alles uit. Plak de oren en de voetstukjes op de juiste plek en gebruik foamtape voor de neus en de rest van het lichaam, zodat er diepte ontstaat. Hou het gedeelte onder de geldgleuf plakvrij, zodat hier nog geld in gestopt kan worden. Gebruik Glossy Accent voor de neus en plak het wiebeloogje op de juiste plek.

Stans de tekst Feestje (KJ1728) uit roze en nog eens uit glittercardstock. Stempel de tekst ‘slingers + ballonnen=’ (KJ1729). Knip hier een strookje van. Stempel de ballonnen (KJ1701) bewerk ze met waterverf en knip deze uit. Werk de kaart af volgens voorbeeld.

Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn. Ik heb een voorliefde voor waterverf en mijn favoriete kleurtjes zijn pastel. Ik werk graag met verschillende merken. Ook gebruik ik de Silhouette Cameo en de Cricut snijplotter graag. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam ik op de spoedzorg van de huisartsenpost. Neem ook eens een kijkje in mijn webshop Post & Kadootje (link staat bij 'websites') Hier steek ik ook veel tijd/ aandacht en liefde in. Ik verkoop hier oa postkaarten & stationery en ook stempels/ snijmallen die (bijna) nieuw in de verpakking zitten. Kortom, mijn dagen worden aardig (creatief) gevuld. Liefs, Miriam

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *